Digestive Endoscopy Cluj 2012

Dragi colegi,

Ne aflăm acum la a III – a ediție a workshopului de endoscopie DEC (Digestive Endoscopy Cluj). Încă de la început prin această manifestare am dorit promovarea endoscopiei și a gastroenterologiei românesti.
Noi suntem și rămânem optimiști în șansele noastre de dezvoltare. De aceea promovăm munca în echipă, accesul la mijloace tehnice, moderne şi implicarea tinerilor rezidenți și specialiști în procesul de învăţare.
Acest workshop îşi propune să ofere participanţilor oportunitatea de a intra în contact cu concepte noi şi a dezbate fără îngrădiri şi restricţii probleme actuale din domeniul gastroenterologiei și endoscopiei digestive.
Tematica demonstrațiilor va pune accent și anul acesta pe rezecția formațiunilor digestive și hemoragiile digestive, tematici care rămân permanent de actualitate deoarece dorim practicarea corectă a acestor intervenții de către cât mai mulți gastroenterologi. Vom mai insista pe tratamentul endoscopic și chirurgical al patologiei bilio-pancreatice și drenajul colecțiilor extradigestive.

Printre tehnicile endoscopice deja consacrate vor fi introduse, așa cum participanții s-au obișnuit, și tehnici endoscopice inovatoare care posibil se vor impune in timp. Avem și în acest an tehnici de abordare transjugulară a patologiei hepatice și hipertensiunii portale.

Cursul de “hands on” are de anul acesta o dezvoltare mai importantă, cu mai multe teme și cu participarea activă a unor experți la aceste proceduri.

Noi am dorit întotdeauna ca acest workshop să se constituie într-o pastilă de optimism: “putem prin noi și în Romania”, mesajul pare să fie corect recepționat, dat fiind participarea în număr mare a tinerilor la acest workshop, atât din tara cat si din alte tari. Anul acesta manifestarea este sprijinită de ESGE, iar ediția 2013 va fi un worshop sponsorizat de către ESGE, ceea ce denotă calitatea în creștere a workshopului DEC.

Va așteptăm pe toți cu drag la Cluj,
Conf. dr. Marcel Tanţău

A acorda îngrijiri de calitate respectând standardele profesionale implică o responsabilitate deosebită şi o pregatire asiduă.

Progresul endoscopiei digestive diagnostice și terapeutice a impus formarea unor echipe dedicate acestei specialități. Implementarea noilor tehnici necesită pe lângă o dotare corespunzătoare și o investitie în formarea de personal specializat. În acest context activitatea asistentului medical în serviciile de endoscopie implică o perfecționare continuă pentru acordarea la standardele promovate la nivel european.

Programele de pregatire medicală adresate acestui domeniu au fost pe parcursul timpului o preocupare constantă în care ne-am implicat cu deosebit interes și angajament. Putem spune că la acest moment asistenți din multe servicii din țară s-au format în cadrul departamentului nostru și desfașoară activități complexe de diagnostic și tratament endoscopic.

Este oportună încurajarea conceptului de echipă în munca de endoscopie intervențională din considerentul că aduce beneficii în creșterea calității actului medical.
Salutăm interesul asistenților medicali pentru acestă manifestare și sperăm să le aducă beneficii profesionale.

Va doresc zile frumoase și fructoase,
Gabriela Mester

 

©2012-2016 Toate drepturile rezervate EndoscopyCluj.ro
Web Design: Ecuson Studio